Betöltés

Játékos, szórakoztató megismerése a Hargita megyei értékeknek

Családi vetélkedőt hirdet a Hargita megyeieknek Hargita Megye Tanácsa, a létrehozásával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesület gondozásában. Vas megye önkormányzatával partnerségben. A verseny a Hargita megyei értéktár megismerésére és népszerűsítésére irányul, így a több fordulós megmérettetés során hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodik a család minden tagja. És természetesen az értékes nyeremények sem maradnak el, a legjobbak Vas megyébe utaznak. Az izgalmas vetélkedőre a nagycsaládok jelentkezését várják.

A résztvevők nagycsaládoknak legalább három 25 év alatti és két 25 év fölötti tagja kell legyen.

A vetélkedők elbírálását, a beérkezett tartalmak értékelését szakmai zsűri végzi.

A vetélkedő első fordulójában egy helyi/megyei/székelyföldi érték/értékek bemutatásáról szóló kisfilmet, fotóanyagot vagy egyéb tartalmat kell elkészíteni és beküldeni december 15-ig. A bemutatónak tartalmaznia kell a résztvevő család bemutatkozását is.

A második forduló december 20–január 25. között zajlik, ekkora a Hargita és Vas megyei értéktárról szóló feladatlapot kell kitölteni és beküldeni.

A verseny döntőjében a legjobb eredményt elért hat csapat vesz részt a második forduló témaköreiből, kiegészítve a hungarikumok témakörével (www.hungarikum.hu).

A szóbeli döntőbe jutott csapatok tagjai értékes tárgyi jutalomban részesülnek, az első három helyezett csapat tagjai Hargita megye testvérmegyéjében, Vas megyei utazásban vehetnek részt ingyenesen.

A versenyre emailben – hme@hargitamegye.ro -, vagy a Hargita Megyéért Egyesület Facebook-oldalára küldött üzenettel lehet, a következő adatok beküldésével: a résztvevő csapat neve, a kapcsolattartó email címe, telefonos elérhetősége, a csapattagok neve, életkora, lakhelye, az első forduló bemutató anyagának elküldése.

További információkat a hme@hargitamegye.ro email címen, a 0734994367 telefonszámon (Miklóssy Enikő ügyvezető), vagy a Hargita Megyéért Egyesület Facebook-oldalára küldött üzenetben kérhetnek. (https://www.facebook.com/Hargita-Megy%C3%A9%C3%A9rt-Egyes%C3%BCletAsocia%C8%9Bia-Pentru-Jude%C8%9Bul-Harghita-537029676439744 )

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy kultúránkat, hagyományainkat ápoljuk, értékeinket megőrizzük, és ezek tiszteletére gyerekeinket is megtanítsuk. Éppen ezért nagyon jó lehetőségnek tartom ezt a vetélkedőt, amelynek köszönhetően a gyerekek játékos, szórakoztató formában ismerkednek meg a Hargita megyei értékekkel. Ez egy rendkívül szórakoztató tevékenység lesz a család minden tagjának, ne hagyják ki! Sok sikert kívánok a versenyzőknek!” – mondta a vetélkedő kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az első forduló feladata:

3-5 perces videó, vagy egyéb kreatív tartalom készítése a csapat minden tagjának részvételével, egy Hargita megyei értéktárban lévő értékről a megadott szempontok szerint.

Az értéktár és lista a következő linken tanulmányozható: https://hargitaiertektar.ro/wp-content/uploads/2021/02/Erteklista.pdf

Szempontok:

–          Miért ezt az értéket választottátok?

–          Miért fontos ez az érték a közösség szempontjából?

–          Mi a jelentősége a Ti családotok szemszögéből?

–          Hogyan lehetne népszerűsíteni?

Az értékelésnél előnyt élveznek az ismereteket kreatív, esetleg humoros módon feldolgozó kisfilmek (pl. saját megvalósítású pantomim, rajz, zene, jelenet, mozgás stb. beillesztése).

A videó formátuma: MP4, maximális terjedelme: 100 MB.

Az elkészült anyagokat emailben, a megadott elérhetőségen kérjük elbírálásra elküldeni december 15-ig.

Csíkszereda, 2021. november 23.